IT-företaget Toxic knoppar av bolag för digital HR.

2016-05-01

Gapless heter det digitala HR-verktyg som nu blir eget bolag, med bas i Värnamo. Utvecklarna i IT-företaget Toxic tar in kommunikationsbyrån RedLabs som delägare för att snabbt nå ut på en växande marknad.

Kompetensutveckling har blivit ett nyckelord för alla företag som investerar i mer avancerade processer och utrustning. Gapless en webbaserad tjänst som hjälper personalansvariga på företag att kartlägga, analysera och utveckla kompetensen hos medarbetarna.  
– Gapless är resultatet av direkt efterfrågan från Toxics kunder i Gnosjöregionen, som behövde stöd för kompetensutveckling, medarbetarsamtal och rättvis lönesättning. Idag är Gapless en komplett uppsättning HR-verktyg för små till medelstora företag, säger Toxics Daniel Eriksson.

Attraktiva arbetsgivare
För att nå en större marknad har kommunikationsbyrån RedLabs engagerats och blivit delägare i det nya bolaget.
– Problemen kring kompetensförsörjning gör det mer angeläget att stärka företag som attraktiva arbetsgivare, än att marknadsföra dem enbart som leverantörer, säger Peter Feurst och Magnus Gillberg, RedLabs.
Gapless väljer att ha Gummifabriken i Värnamo som bas, med nära utposter i Borås, Jönköping och Växjö.
– Gapless har hela Sverige som marknad, men vi tycker det är en styrka att utgå från Gnosjöregionen, förklarar Kalle Ekstrand, Toxic.

I molnet och som app
Gapless följer trenden med molnbaserade företagstjänster utan krav på licensavtal och installationer. För att förenkla utbytet mellan medarbetare, avdelningschefer och personalansvariga finns Gapless dessutom tillgänglig som app för både iOS och Android.
Namnet Gapless är en blinkning till de så kallade gap- eller spindeldiagram som visualiserar luckor mellan behov och verklighet – diagram som naturligtvis används även i Gapless.

För mer information kontakta:
Kalle Ekstrand, kalle@gapless.se 070 378 58 98
Daniel Eriksson, daniel@gapless.se 070 566 15 00
Peter Feurst, peter@gapless.se 070 373 10 45
Magnus Gillberg, magnus@gapless.se 0709 328 378

Gapless är en samling digitala verktyg som hjälper personalansvariga att överblicka och utveckla kompetens i företag och organisationer. Upp till fem användare är gratis. Läs mer på gapless.se

Toxic är en digital byrå som arbetar med strategi, utveckling, konstruktion och design av webbaserade affärslösningar som hjälper företag att kommunicera och bedriva handel mot kunder, partners och personal på ett effektivt, lönande och enkelt sätt. Se toxic.se

RedLabs är en kommunikationsbyrå som jobbar med innehåll av alla format i olika media: arbetsgivarkommunikation, innehållsmarknadsföring och varumärkesidentitet. Se redlabs.se

Postadress: Gapless, Jönköpingsvägen 15, 331 34 Värnamo